Foto: Apollo 11 in real time/Ben Feist

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van historische Apollo 11 ruimtemissie naar de maan kan je deze historische ruimtevlucht in realtime terug herbeleven. Zo slaagde Ben Feist er in om alle officiële audiobestanden, foto's en videobeelden die tijdens de Apollo 11 werden gemaakt aan elkaar te plakken in één grote tijdlijn waardoor je deze missie op de voet kan volgen. Dankzij deze livestream kan je de communicatie tussen de astronauten en NASA in realtime volgen en kan je zien hoever de Apollo 11 capsule zich van de Aarde bevindt. Alvast veel luister- en kijkplezier! 

De livestream maakt deel uit van een nieuwe interactieve website 'apolloinrealtime.org' die volledig in het teken staat van de legendarische Apollo 11 missie waarbij de mens voor het eerst voet zette op de maan. Op deze website kan je historisch materiaal terugvinden zoals dit 50 jaar geleden werd gemaakt. Denk maar aan audiogesprekken tussen Neil Armstrong of Buzz Aldrin en de vluchtleiding, foto's die gemaakt werden vanop het maanoppervlak of filmpjes die de astronauten maakten aan boord van de Apollo 11 capsule tijdens de reis naar de maan. Alle geluidsopnamen van toen opnieuw beluisteren zal vrijwel onmogelijk zijn aangezien de totale opnametijd ongeveer elf duizend uur bedraagt. Je kan niet enkel de Apollo 11 missie in realtime volgen maar je kan ook doorheen de volledige tijdlijn scrollen naar specifieke momenten. Het idee achter deze prachtige nieuwe website en de livestream is afkomstig van NASA-medewerker en historicus Ben Feist die ook meewerkte aan de documentaire 'Apollo 11'. Hieronder kan u de Apollo 11 in realtime volgen!

Meer info: https://apolloinrealtime.org/11/

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1975

Het gebeurde toen

De Russische ruimtesonde Venera 9 maakt na een geslaagde landing de eerste foto's van het oppervlak van de planeet Venus. Dit was de eerste keer in de ggeschiedenis van de ruimtevaart dat een ruimtetuig in een baan om Venus werd gebracht en dat een lander beelden vanop een andere planeet terug naar de Aarde stuurde. Foto: Roscosmos

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

100%

Sociale netwerken