Iedereen kent de waterraketten maar het idee groeide tijdens een Spacepage Starparty om het even anders te proberen. Aangezien we twee pakken bloem meehadden, vonden we het een goed idee om het water even te vervangen voor bloem en zo het nieuwe concept te bekomen van de 'Bloemraketten'...

Samenstelling

  • De raket zelf zoals een waterraket gemaakt is, best een goed droge fles
  • Voldoende bloem (raket 1/3 gevuld met bloem of halfvol met bloem)
  • Lucht (lijkt ons logisch)
  • Eventuele extra bestandsdelen zoals gekookte pasta

De lanceringen

Het leuke van bloemraketten is dat je meer ziet dan bij een normale waterraket. Bij het lanceren van een waterraket zien we het water zeer snel uit de fles vliegen en valt snel op de grond, bij echte lanceringen zien we meestal een grote rookpluim en dat kunnen we dan wel bereiken met een bloemraket. De bloem wordt uit de fles gespoten onder hoge druk en zorgt voor een prachtige rookwolk. Het is zeker de moeite om het uit te proberen!

Het vullen van de fles

Wegens gebrek aan trechter was het veel schudden voor de bloem in de fles te krijgen, na een 5-tal minuutjes was de raket klaar en kon deze op het lanceerplatform geplaatst worden.

De lancering zelf

De raket vlak voor en net na lancering, een groot bloemrookspoor wordt uitgestoten door de bloemraket. Een schitterend schouwspel! Door de wind dreef de bloemwolk mooi weg van het lanceercomplex en deed denken aan een echte lancering.

Tweede lancering

Derde lancering

Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1786

Het gebeurde toen

Overlijden van de Britse amateur-astronoom John Goodricke. Hij is vooral bekend geworden om zijn waarnemingen van de veranderlijke ster Algol. Zo suggereerde Goodricke dat Algol is wat we nu kennen als een dubbelster. Van verschillende sterren was al bekend dat ze varieerden in magnitude maar Goodricke was de eerste die aan een mechanisme dacht om dit te verklaren.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

44%

Sociale netwerken